Tvrtke i obrti

  

"KAMEN-KUM" d.o.o.

KRALJA D. ZVONIMIRA 44 A
70567225206
Benkovac, Benkovac, 23420, RH
Tel: +385 23 681 422
Mob: gsm: +385 98 449 748 gsm: +385 98 193 5353 gsm: +385 98 361 694
Fax: +385 23 681 609
E-mail: kamen-kum.d.o.o.benkovac@zd.t-com.hr

Opis i podaci o organizaciji / tvrtki

 Kamen - Kum d.o.o. se bavi eksploatacijom i obradom arhitektonskog građevnog kamena poznatog u zemlji i inozemstvu pod nazivom BENKOVAČKI KAMEN.
Tradicija koju njeguje ova obiteljska tvrtka još od davnih 60-tih godina prenoseći ljubav prema kamenu s koljena na koljeno, rezultat su savršenstva obrade kamena, isticanja njegove ljepote, kvalitete i kvantitete.

Tvrtka "Kamen-Kum" osim kamena za popločavanje svih površina i oblika, također u svom asortimanu nudi i izradu voltova, erti, stolova i stolica od kamena. Posebnost je dakako i obrada kamena koji se sve više upotrebljava za nadgrobne spomenike. Osim trajnosti i kvalitete koju ovakav kamen nudi, jedna od velikih prednosti su mu i niska cijena u odnosu na druge materijale.

Kamen je vječan materijal. To dokazuju brojna zdanja iz prošlosti, koja su se očuvala upravo zahvaljujući njemu. Pogled na grčki hram ili rimske ostatke uvijek u nama budi poštovanje prema kamenu. Spomenuta zdanja izrađena su od masivnog kamena kakav se danas više takoreći ni ne ugrađuje. Razlog su njegova težina i cijena, koje su često povezane sa zahtjevnom tehnologijom prerade prirodnog kamena. Danas se uporaba kamena svela na oblaganje pločama koje mogu biti rezane, polirane, pjeskarene... Oblažu se najčešće podovi, zidovi, stupovi, stube i drugi elementi arhitekture.

Kod odluke za ugradnju prirodnog kamena često pomaže činjenica da je kamen prirodni materijal, koji se ne odlikuje samo svojom trajnošću, već i lijepim izgledom. Ljepota nije nužno povezana s poliranim materijalom. Jer, današnje mogućnosti površinske obrade kamena su vrlo raznolike. Od tradicionalnih kao što su štokanje, šiljenje, brazdanje... do suvremenih strojnih, a to su pjeskarenje, paljenje, grebenanje... Tako obrađene površine nisu klizave, zbog čega su prikladne za sve vrste vanjskih površina.Više informacija na web stranici tvrtke: 

http://www.kamen-kum.hr/index.htm