Tvrtke i obrti

  

Delta-Dragun d.o.o.

Dr Franje Tuđmana 586
82009876367
Kaštela, Kaštel Kambelovac, 21214 , RH
Mob: 099 265 0144
E-mail: www.delta-dragun.hr

Opis i podaci o organizaciji / tvrtki

Eksploatacija: 

SVETI NIKOLA je drugi po redu kamenolom za vađenje kamene rude ( AG-kamen ) u sastavu tvrtke DELTA DRAGUN d.o.o. U okviru eksploatacije AG kamena, koja se pokreće koncem ove 2011. godine, kamenolom SVETI NIKOLA će nuditi i sve frakcije tehničkog kamena. Planirana godišnja proizvodnja AG kamena je 8000 m3. Kamenolom SVETI NIKOLA je lociran na području grada Trogira, cca 1km od mjesta PLano gdje je smješteno još osam ( 8 ) kamenoloma za vađenje AG-kamena.Na ovom području se od davnine vadi svijetli vapnenac,svijetlo sive do bijele boje s ostacima fosila svjetlosmećkaste, bijele i bljedožućkaste boje, staklasta sjaja i porculanasta izgleda.

Kamene podne obloge


Obloge izrađene od kamena iz kamenoloma Siget gornji su izuzetno tražene zbog svoje posebnosti. Naime jedino kamen iz ovog kamenoloma ima posebnu lijepu strukturu i ujednačenu boju. Vanjske obloge od ove vrste kamena su izuzetno tražene iz estetskih razloga koje cijene arhitekti kod uređenja vrtnih i dvorišnih površina, a iz razloga što izuzetno lijepo izgledaju na suncu. S druge strane polirane površine podnih obloga koje se koriste kod unutarnjih oblaganja otkrivaju punu ljepotu prirodne strukture ovog kamena.

Obrada kamena:

Suvremeno postrojenje za obradu kamena s kojim raspolaže kamenolom u Sigetu gornjem, omogućuje vrsnim operaterima koji rade na postrojenjima za obradu da ostvare sve vrste poznatih i traženih obrade gornjih površina naručenih kamenih elemenata, te rubova i uglova istih. Svaki naručitelj izvedbe uz zadane dimenzije naručenih kamenih elemenata bira vrstu obrade, određuje način rubnih i kutnih obrada sve prema našem katalogu proizvoda i načina obrade. Spremni smo udovoljiti svim zahtjevima naručitelja u njihovim traženjima kod obrade kamena znajući da se baš kroz preciznost i finoću obrade kamena pokazuje posebnost i sva prirodna ljepota istoga.

Pružamo uslugu obrade kamena po želji i zahtjevu naručitelja. Za korištenje ove usluge primamo narudžbe i u dogovorenom roku isporučujemo obrađen kamen sve prema precizno dogovorenoj vrsti obrade.